Privatlivspolitik

I tilfælde af uoverensstemmelser, der måtte opstå som følge af oversættelsen fra tysk, er det den tyske version af denne tekst, der er gældende.


Generelle oplysninger

Det indhold og de procedurer, der beskrives her med hensyn til bidragssystemet i login-området, supplerer den følgende, detaljerede databeskyttelseserklæring.

Hvem er vi?

Adressen på vores hjemmeside er: https://www.mora.zone.

Kommentarer på denne hjemmeside

Når besøgende skriver kommentarer på hjemmesiden, indsamler vi de data, der vises i kommentarformularen, den besøgendes IP-adresse og brugeragentstrengen (som identificerer browseren) for at hjælpe med at genkende spam.

En anonymiseret streng (også kendt som et hash) kan oprettes ud fra din e-mailadresse og sendes til Gravatar-tjenesten for at kontrollere, om du bruger den. Du kan finde Gravatar-tjenestens privatlivspolitik her: https://automattic.com/privacy/. Når din kommentar er blevet godkendt, vil dit profilbillede være offentligt synligt i forbindelse med din kommentar.

Medier

Hvis du er en registreret bruger og uploader fotos til denne hjemmeside, bør du undgå at uploade fotos med en EXIF GPS-placering. Besøgende på dette websted kan downloade fotos, der er gemt på dette websted, og udtrække deres placeringsoplysninger.

Cookies

Hvis du skriver en kommentar på vores hjemmeside, kan det udgøre et samtykke til at gemme dit navn, din e-mailadresse og din hjemmeside i cookies. Dette er en bekvemmelighedsfunktion, så du ikke behøver at indtaste alle disse data igen, når du skriver en anden kommentar. Disse cookies gemmes i et år.

Hvis du har en konto og logger ind på denne hjemmeside, vil vi sætte en midlertidig cookie for at afgøre, om din browser accepterer cookies. Denne cookie indeholder ingen personlige data og kasseres, når du lukker din browser.

Når du logger ind, sætter vi nogle cookies for at gemme dine loginoplysninger og visningsmuligheder. Login-cookies udløber efter to dage og cookies til visningsindstillinger efter et år. Hvis du vælger “Forbliv logget ind”, når du logger ind, vil dit login blive bevaret i 14 dage. Når du logger ud af din konto, slettes login-cookies.

Hvis du redigerer eller udgiver en artikel, gemmes der en ekstra cookie i din browser. Denne cookie indeholder ingen personlige data og henviser kun til post-ID’et for den artikel, du lige har redigeret. Cookien udløber efter en dag.

Indlejret indhold fra andre hjemmesider

Indlæg på denne hjemmeside kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre hjemmesider opfører sig nøjagtigt, som om den besøgende havde besøgt den anden hjemmeside.

Disse hjemmesider kan indsamle data om dig, bruge cookies, indlejre yderligere tredjepartssporingstjenester og registrere din interaktion med dette indlejrede indhold, herunder din interaktion med det indlejrede indhold, hvis du har en konto og er logget ind på den pågældende hjemmeside.

Hvem vi deler dine data med

Hvis du anmoder om en nulstilling af adgangskoden, vil din IP-adresse blive inkluderet i nulstillings-e-mailen.

Hvor længe gemmer vi dine data

Hvis du skriver en kommentar, vil den blive gemt på ubestemt tid, inklusive metadata. Dette giver os mulighed for automatisk at genkende og godkende opfølgende kommentarer i stedet for at holde dem i en moderationskø.

For brugere, der registrerer sig på vores hjemmeside, gemmer vi også de personlige oplysninger, de giver i deres brugerprofiler. Alle brugere kan til enhver tid se, ændre eller slette deres personlige oplysninger (brugernavnet kan ikke ændres). Webstedsadministratorer kan også se og ændre disse oplysninger.

Hvilke rettigheder har du til dine data?

Hvis du har en konto på denne hjemmeside eller har skrevet kommentarer, kan du anmode om en eksport af dine personlige data fra os, herunder alle data, som du har givet os. Derudover kan du anmode om sletning af alle personlige data, som vi har gemt om dig. Dette omfatter ikke data, som vi er forpligtet til at opbevare af administrative, juridiske eller sikkerhedsmæssige årsager.

Hvor dine data bliver sendt hen

Besøgendes kommentarer kan blive analyseret af en automatiseret spamdetekteringstjeneste.

Privatlivspolitik


1. Oplysninger om indsamling af personlige data og kontaktoplysninger på den ansvarlige person

1.1 Tak, fordi du besøger vores hjemmeside. I det følgende vil vi gerne informere dig om, hvordan vi håndterer dine personlige data, når du bruger vores hjemmeside. Persondata er grundlæggende alle data, hvormed du kan identificeres personligt.

1.2 Den dataansvarlige for behandlingen af data på vores hjemmeside i henhold til den generelle forordning om databeskyttelse (GDPR) er

Story Roads Publishing, Marc Krautwedel

Strandstr. 3
18225 Kühlungsborn, Tyskland

Telefon: +4938293473980

E-mail: info@story-roads.com

1.3 For at beskytte sikkerheden af dine data under overførslen bruger vi avancerede krypteringsmetoder (f.eks. SSL eller TSL) via HTTPS.

2. dataindsamling, når du besøger vores hjemmeside

Hver gang du besøger vores hjemmeside, indsamler vores system automatisk data og oplysninger, som din browser overfører til vores server (såkaldte “serverlogfiler”). Følgende data, som er teknisk nødvendige for os, indsamles:

-Vores besøgte hjemmeside

-Dato og klokkeslæt på adgangstidspunktet

-Mængden af sendte data i bytes

-kilde/reference, hvorfra du kom til siden

-Operativsystem, der anvendes

-Brugt browser

Anvendt IP-adresse (hvis relevant: i anonymiseret form)

Retsgrundlaget for behandlingen er artikel 6, stk. 1, litra f, i GDPR på grund af vores legitime interesse i at forbedre stabiliteten og opretholde funktionaliteten på vores websted. Dataene vil ikke blive videregivet eller brugt på nogen anden måde. Den midlertidige lagring af IP-adressen i systemet er nødvendig for at kunne levere hjemmesiden til brugerens computer. Til dette formål skal brugerens IP-adresse forblive gemt, så længe sessionen varer.

Vi forbeholder os ret til at kontrollere serverlogfilerne efterfølgende, hvis der er konkrete tegn på ulovlig brug. Dataene vil blive slettet, så snart de ikke længere er nødvendige for at opfylde det formål, hvortil de blev indsamlet. I tilfælde af indsamling af data til levering af hjemmesiden er dette tilfældet, når den respektive session er afsluttet.

Hvis dataene gemmes i logfiler, er dette tilfældet senest efter syv dage. Opbevaring ud over denne periode er mulig. I dette tilfælde slettes eller anonymiseres brugernes IP-adresser, så det ikke længere er muligt at identificere den adgangsgivende klient. Indsamling af data til levering af hjemmesiden og lagring af data i logfiler er absolut nødvendigt for driften af hjemmesiden. Derfor er der ingen mulighed for brugeren at gøre indsigelse.

rVi bruger Shopify-shopsystemet. Dette drives af Shopify International Limited Virksomhedsidentifikationsnummer: 560279 Adresse: Victoria Buildings, 2nd Floor 1-2 Haddington Road Dublin 4, D04 XN32, Irland

3. Cookies

Vores hjemmeside bruger cookies.

Cookies er tekstfiler, der gemmes på brugerens slutenhed. Når en bruger går ind på en hjemmeside, kan der gemmes en cookie på brugerens operativsystem. Nogle funktioner på vores hjemmeside kan ikke tilbydes uden brug af cookies. Dette kræver, at browseren genkendes, selv efter et sideskift. De brugerdata, der indsamles af teknisk nødvendige cookies, bruges ikke til at oprette brugerprofiler. Vores legitime interesse i behandlingen af personoplysninger i henhold til artikel 6, stk. 1, litra f) i GDPR ligger også i de ovennævnte formål.

Derudover kan vores hjemmeside bruge cookies, der muliggør en analyse af brugernes surfingadfærd (såkaldte tredjepartscookies). Yderligere oplysninger om omfang, formål, retsgrundlag og indsigelsesmuligheder kan findes i de relevante afsnit i det respektive kapitel i denne privatlivspolitik.

Som bruger har du fuld kontrol over brugen af cookies. Ved at ændre indstillingerne i din internetbrowser kan du deaktivere, begrænse eller slette overførslen af cookies. Hvis du deaktiverer cookies for vores hjemmeside, kan du muligvis ikke længere bruge alle funktionerne på hjemmesiden i deres fulde omfang. Du kan forhindre overførsel af Flash-cookies ved at ændre indstillingerne for Flash Player.

Du kan finde hjælp til indstillingerne i den respektive hjælpemenu i din browser under følgende links:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/de-DE/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=de&hlrm=en&answer=95647

Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac

Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Nogle af de cookies, der bruges her, slettes igen, når du lukker din browser (såkaldte sessionscookies). Andre cookies forbliver på din slutenhed og gør det muligt for os eller vores partnervirksomheder (tredjepartscookies) at genkende din browser ved dit næste besøg (vedvarende cookies). Hvis der indstilles cookies, indsamler og behandler de visse brugeroplysninger såsom browser- og placeringsdata samt IP-adresseværdier i et individuelt omfang. Permanente cookies slettes automatisk efter en bestemt periode, som kan variere afhængigt af cookien.

Checkout-løsningen fra Klarna (Klarna Bank AB (publ.), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige), der bruges her, bruger cookies til at sikre en smidig proces, når du bruger Klarna checkout.

Flere oplysninger om de enkelte cookies og en forklaring af deres respektive formål kan findes for Tyskland på: http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/cookie/de_de/checkout.pdf og her for Østrig https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/cookie/de_at/checkout.pdf.

4. Kontakt os

Hvis du kontakter os via kontaktformularen, vil de data, der indtastes i inputmasken, blive overført til os og gemt. De indsamlede data kan findes i den respektive inputmaske. Hvis du kontakter os via e-mail, vil kun de data, du indtaster der, blive overført til os.

Dataene bruges udelukkende til at behandle samtalen og din anmodning. Retsgrundlaget for databehandlingen er art. 6, stk. 1, litra a) i GDPR, hvis brugeren har givet sit samtykke. Retsgrundlaget for behandling af data, der overføres i forbindelse med afsendelse af en e-mail, er artikel 6, stk. 1, litra f), i GDPR. Hvis e-mailkontakten er rettet mod indgåelse af en kontrakt, er det yderligere retsgrundlag for behandlingen art. 6, stk. 1, litra b), i GDPR. Oplysningerne slettes, så snart de ikke længere er nødvendige for at opfylde det formål, hvortil de blev indsamlet, og forudsat at der ikke er nogen lovbestemte opbevaringsforpligtelser til det modsatte. For de personlige data fra kontaktformularens inputmaske og dem, der sendes via e-mail, er dette tilfældet, når den respektive samtale med brugeren er afsluttet. Samtalen er afsluttet, når det kan udledes af omstændighederne, at den pågældende sag er blevet endeligt afklaret. Brugeren har til enhver tid mulighed for at trække sit samtykke til behandling af personoplysninger tilbage. Hvis brugeren kontakter os via e-mail, kan de til enhver tid gøre indsigelse mod opbevaring af deres personlige data. I et sådant tilfælde kan samtalen ikke fortsættes.

4.1 Hvis du har købt varer med digitale elementer eller et digitalt produkt fra os, og vi skylder dig opdateringer i henhold til kontrakten, vil vi informere dig om kommende opdateringer via en passende kommunikationskanal. Til dette formål behandler vi de data, du har oplyst ved bestillingen (navn, adresse, e-mailadresse), til et specifikt formål og kun i det omfang, det er nødvendigt. Retsgrundlaget for denne behandling er art. 6, stk. 1, lit. c i GDPR, nemlig opfyldelsen af vores juridiske forpligtelse.

5. Databehandling ved åbning af en kundekonto og til kontraktbehandling

Hvis du ønsker at afgive en ordre i vores webshop, er det nødvendigt for indgåelsen af kontrakten, at du afgiver dine personoplysninger, som vi har brug for til at behandle din ordre. Vi behandler de data, du giver os, for at opfylde din ordre.

I nogle tilfælde samarbejder vi med eksterne tjenesteudbydere om at behandle din ordre. Til dette formål skal vi videregive de persondata, der kræves til dette.

Hvis vi bestiller transportfirmaer til at levere dine varer, videregiver vi dine data, der er nødvendige for levering af varerne, til det respektive transportfirma. Til behandling af betalinger videregiver vi dine data til det bestilte kreditinstitut efter behov. Hvis vi bruger betalingstjenesteudbydere, vil du også blive informeret om dette nedenfor.

Retsgrundlaget for overførslen af dine data er art. 6, stk. 1, litra b i GDPR.

Vi bruger Shopify-shopsystemet. Dette drives af Shopify International Limited Virksomhedsidentifikationsnummer: 560279 Adresse: Victoria Buildings, 2nd Floor 1-2 Haddington Road Dublin 4, D04 XN32, Irland

6. Kommentarfunktion

Hvis du bruger kommentarfunktionen på vores hjemmeside, gemmes og offentliggøres, ud over indholdet af din kommentar, oplysninger om tidspunktet for oprettelsen af kommentaren og det kommentatornavn, du har valgt, på hjemmesiden. Din IP-adresse bliver også logget og gemt.

Retsgrundlaget for lagring af dine data er art. 6, stk. 1, litra b og f i GDPR. IP-adressen gemmes af sikkerhedsmæssige årsager og i tilfælde af, at den pågældende person krænker tredjeparts rettigheder eller offentliggør ulovligt indhold ved at skrive en kommentar. Din e-mailadresse er påkrævet for at kontakte dig, hvis en tredjepart skulle gøre indsigelse mod dit offentliggjorte indhold som ulovligt. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, hvis tredjeparter gør indsigelse mod, at de er ulovlige.

7 Brug af dine data til direkte reklame

7.1 Nyhedsbrev

Du kan abonnere på et gratis nyhedsbrev på vores hjemmeside. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, overføres dataene fra indtastningsskærmen til os. Kun din e-mailadresse er obligatorisk. Hvis du foretager yderligere frivillige indtastninger, vil disse kun blive brugt til at adressere dig personligt.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine data efter tilmelding til nyhedsbrevet er art. 6, stk. 1, litra a i GDPR, hvis brugeren har givet sit samtykke. Dette samtykke indhenter vi ved at sende dig en bekræftelsesmail med et bekræftelseslink, efter at du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Hvis du klikker på dette link, giver du også dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, gemmer vi din IP-adresse samt dato og klokkeslæt for tilmeldingen. Formålet med denne lagring er at kunne spore et eventuelt misbrug af din e-mailadresse.

De data, vi indsamler, når du tilmelder dig nyhedsbrevet, bruger vi udelukkende til at sende nyhedsbrevet.

Du kan til enhver tid opsige dit abonnement på nyhedsbrevet. Der er et tilsvarende link i hvert nyhedsbrev til dette formål. Dette giver dig også mulighed for at tilbagekalde dit samtykke til opbevaring af personlige data indsamlet under registreringsprocessen.

8. Databehandling i forbindelse med ordrebehandling

– DPD

Hvis varerne leveres til dig af transporttjenesteudbyderen DPD (DPD Deutschland GmbH, Wailandtstraße 1, 63741 Aschaffenburg), videregiver vi kun navnet på modtageren og leveringsadressen til DPD med henblik på levering og inden for rammerne af nødvendighed i henhold til art. 6, stk. 1, litra b i GDPR. Kun hvis du har givet dit udtrykkelige samtykke under bestillingsprocessen, videregiver vi din e-mailadresse til DPD i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, lit. a GDPR før levering af varerne med det formål at koordinere en leveringsdato eller til leveringsmeddelelse. Dit samtykke kan til enhver tid tilbagekaldes med virkning for fremtiden over for den ovenfor nævnte dataansvarlige eller over for transporttjenesteudbyderen DPD.

– DHL

Hvis varerne leveres til dig af transporttjenesteudbyderen DHL (Deutsche Post AG, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 53113 Bonn), videregiver vi kun navnet på modtageren og leveringsadressen til DHL med henblik på levering og inden for rammerne af nødvendighed i henhold til art. 6, stk. 1, litra b i GDPR. Kun hvis du har givet dit udtrykkelige samtykke under bestillingsprocessen, videregiver vi din e-mailadresse til DHL i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, lit. a GDPR før levering af varerne med det formål at koordinere en leveringsdato eller til leveringsmeddelelse. Dit samtykke kan til enhver tid tilbagekaldes med virkning for fremtiden over for den ovenfor nævnte dataansvarlige eller over for transporttjenesteudbyderen DHL.

8.1 Videresendelse af dine personoplysninger til transportudbydere

– DHL-opfyldelse

Ordrer behandles af DHL Home Delivery GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn, Tyskland, som en del af “Shipping by DHL Fulfilment”-muligheden. Vi videregiver dine personlige data til DHL Fulfilment udelukkende med henblik på behandling af din ordre og kun i det omfang, det er nødvendigt i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, litra b GDPR.

– Amazon Fulfilment (FBA)

Ordrer behandles via tjenesteudbyderen “Amazon” (Amazon EU S.à r.l., 5, Rue Plaetis 2338, Luxembourg) som en del af muligheden “Shipping by Amazon” (= Fulfilment by Amazon). Vi overfører dine personlige data til Amazon udelukkende med det formål at behandle din ordre. Overførslen sker i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, lit. b GDPR og er begrænset til de data, der er nødvendige for ordrebehandlingen. Detaljer om databeskyttelse hos Amazon og Amazons privatlivspolitik kan findes på følgende link http://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401

8.2 Eksterne tjenesteudbydere til ordrebehandling og ordreudførelse

8.3 Hvis du ønsker at afgive en ordre i vores webshop, er det nødvendigt for indgåelsen af kontrakten, at du giver os dine personlige data, som vi har brug for til at behandle din ordre. Vi behandler de data, du giver os, for at behandle din ordre.

I nogle tilfælde samarbejder vi med eksterne tjenesteudbydere om at behandle din ordre. Til dette formål skal vi videregive de persondata, der kræves til dette.

Hvis vi bestiller transportfirmaer til at levere dine varer, videregiver vi dine data, der er nødvendige for levering af varerne, til det respektive transportfirma. Til behandling af betalinger videregiver vi dine data til det bestilte kreditinstitut efter behov. Hvis vi bruger betalingstjenesteudbydere, vil du også blive informeret om dette nedenfor.

Retsgrundlaget for overførslen af dine data er art. 6, stk. 1, litra b i GDPR.

8.4 For at kunne opfylde vores kontraktlige forpligtelser samarbejder vi med eksterne forsendelsespartnere. Vi videregiver dit navn og din leveringsadresse (om nødvendigt også yderligere data) udelukkende med det formål at levere de bestilte varer i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra b, i GDPR til en forsendelsespartner, som vi har valgt.

– Brug af udbydere af betalingstjenester

– PayPal

Hvis du vælger betalingsmetoden PayPal, kreditkort via PayPal, direkte debitering via PayPal eller – hvis tilbudt – “køb på konto” eller “betaling i rater” via PayPal, vil betalingen blive behandlet via PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (i det følgende benævnt “PayPal”).

Vi videregiver dine personlige data til PayPal i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra b i GDPR i det omfang, det er nødvendigt. PayPal forbeholder sig ret til at foretage en kreditkontrol for betalingsmetoderne kreditkort via PayPal, direkte debitering via PayPal eller – hvis det tilbydes – “køb på konto” eller “afdragsbetaling” via PayPal.

Til dette formål kan dine betalingsdata videregives til kreditbureauer i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, lit. f GDPR på grund af PayPals legitime interesse i at bestemme din solvens. PayPal bruger resultatet af kreditvurderingen med hensyn til den statistiske sandsynlighed for manglende betaling med det formål at beslutte, om den respektive betalingsmetode skal stilles til rådighed.

Kreditrapporten kan indeholde sandsynlighedsværdier (såkaldte scoreværdier). Hvis scoreværdier er inkluderet i resultatet af kreditrapporten, er de baseret på en videnskabeligt anerkendt matematisk-statistisk procedure. Beregningen af scoreværdierne omfatter, men er ikke begrænset til, adressedata.

Hvilke andre data, der indsamles af PayPal, kan findes i PayPals privatlivspolitik. Denne kan findes på: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod denne behandling af dine data ved at sende en besked til PayPal. PayPal kan dog stadig være autoriseret til at behandle dine personlige data, hvis dette er nødvendigt for kontraktmæssig betalingsbehandling.

– Stripe

Hvis du vælger en betalingsmetode fra betalingstjenesteudbyderen Stripe, vil betalingen blive behandlet via Stripe Payments Europe Ltd, Block 4, Harcourt Centre, Harcourt Road, Dublin 2, Irland (i det følgende benævnt “Stripe”).

Vi videregiver dine personoplysninger sammen med oplysningerne om din ordre (navn, adresse, kontonummer, bankkode, evt. kreditkortnummer, fakturabeløb, valuta og transaktionsnummer) til Stripe i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra b, i GDPR udelukkende med henblik på betalingsbehandling og kun i det omfang, det er nødvendigt.

9. Brug af sociale medier: Video

Brug af YouTube-videoer

På dette websted bruger vi YouTube-indlejringsfunktionen til at vise og afspille videoer fra udbyderen “YouTube”, som tilhører Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland (“Google”). Vi bruger den udvidede databeskyttelsestilstand, som ifølge udbyderen først begynder at gemme brugeroplysninger, når videoen/videoerne afspilles. Når du begynder at afspille indlejrede YouTube-videoer, bruger udbyderen “YouTube” cookies til at indsamle oplysninger om din brugeradfærd. Ifølge “Youtube” bruges disse bl.a. til at registrere videostatistik, forbedre brugervenligheden og forhindre krænkende adfærd. Hvis du er logget ind på Google, vil dine data blive tildelt direkte til din konto.

Hvis du ikke ønsker, at dine data skal knyttes til din YouTube-profil, skal du logge ud, før du aktiverer knappen. Google gemmer dine data (også for brugere, der ikke er logget ind) som brugsprofiler og analyserer dem.

En sådan evaluering udføres især i overensstemmelse med art. 6, stk. 1, litra a, i GDPR på grundlag af dit udtrykkelige samtykke.

Du har ret til at gøre indsigelse mod oprettelsen af disse brugerprofiler, hvor du skal kontakte YouTube for at udøve denne ret. Uanset om de indlejrede videoer afspilles, oprettes der en forbindelse til Googles “DoubleClick”-netværk, hver gang der er adgang til dette websted, hvilket kan udløse yderligere databehandlingsoperationer uden vores indflydelse.

Data kan også blive overført til serverne hos Google LLC. i USA. Yderligere oplysninger om databeskyttelse på “YouTube” kan findes i udbyderens privatlivspolitik på: https://policies.google.com/privacy?hl=de Indstillinger for personlig reklame er mulige på: https://adssettings.google.com/authenticated.

Som et datterselskab af Google er dataoverførslen til USA baseret på EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser. Detaljer kan findes her: https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/ og https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/sc

10 Online markedsføring

10.1 Avancerede annoncer

Vi bruger Advanceds Ads på vores hjemmeside, en webannonceringstjeneste leveret af Advanced Ads GmbH, Hans-Fallada-Straße 20, 17489 Greifswald, Tyskland. Advanced Ads kører på en server, som vi har lejet i EU, og bruger “cookies”, tekstfiler, som gemmes på din computer og gør det muligt at analysere din brug af hjemmesiden. Derudover bruges også såkaldte “web beacons” (små usynlige grafikker), som f.eks. registrerer besøgstrafik på hjemmesiden. De oplysninger, der genereres af cookien og/eller web beacon (inklusive din anonymiserede IP-adresse) om din brug af denne hjemmeside, overføres udelukkende til vores server og gemmes der. Vi analyserer generel besøgsadfærd og bestemmer den omtrentlige oprindelse af besøgende, deres browsersprog, browser og opløsning på slutenheden. Vi indstiller cookies for at beskytte reklamepartnere mod klikbedrageri, kontinuerlig klikning på en Pay Per Click-annonce ved at skjule en annonce efter flere klik af en cookie-oprindelse, og vi forsøger at gøre den samlede “annonceoplevelse” så tiltalende som muligt og betragter den som en del af din besøgsoplevelse uden at udføre såkaldt “retargeting”.

De oplysninger, der indhentes på denne måde, bruges af os til at foretage en evaluering af den generelle brugeradfærd med hensyn til annoncerne. Dine data vil ikke blive overført til tredjeparter til videre behandling.

Retsgrundlaget er art. 6, stk. 1, lit. a i GDPR, nemlig dit udtrykkelige samtykke.

10.2 Brug af generelle sporingsapplikationer.

a) Vi bruger besøgstælleren “Visitor Statistics Pro fra Code Press, Don Emanuelstraat 3, 6402 GX Wijchen, Holland, en indsamler og tæller af besøgende på vores sider. Dataene videregives ikke til tredjeparter, men behandles og gemmes på den server, der drives af os i EU. IP-adresserne er anonymiserede. Vi analyserer den generelle besøgsadfærd og bestemmer den omtrentlige oprindelse af de besøgende, deres browsersprog, browser og opløsning på slutenheden. Vi indstiller cookies for at beskytte reklamepartnere mod klikbedrageri, kontinuerlig klikning på en Pay Per Click-annonce ved at skjule en annonce efter flere klik af en cookie-oprindelse, og vi forsøger at gøre den samlede “annonceoplevelse” så tiltalende som muligt og betragter den som en del af din besøgsoplevelse uden at udføre såkaldt “retargeting”.

De oplysninger, der opnås på denne måde, bruges af os til at foretage en evaluering af generel brugeradfærd med hensyn til den generelle interesse for vores forskellige indhold og til at ændre og forbedre dem i overensstemmelse hermed. Dine data vil ikke blive videregivet til tredjeparter til videre behandling.

Retsgrundlaget er art. 6, stk. 1, lit. a i GDPR, nemlig dit udtrykkelige samtykke.

b) Brug af MaxMind til geotargeting

En liste fra MaxMind med en grov tildeling af IP-adresser bruges til upræcis levering af reklamer i henhold til geografiske placeringer. Der foretages en sammenligning med den besøgende på vores server for at bestemme den omtrentlige region og for at kunne tildele annoncer relativt præcist, i det mindste på landeniveau.

Retsgrundlaget er art. 6, stk. 1, lit. a i GDPR, nemlig dit udtrykkelige samtykke.

10.3 Brug af affiliate-programmer

– Amazon-partnerprogram (AmazonPartnerNet)

Vi deltager i affiliate-programmet “AmazonPartnerNet” (Amazon EU S.a.r.l., 5 Rue Plaetis, L-2338 Luxembourg (i det følgende benævnt “Amazon”)).

Vi har placeret annoncer på vores hjemmeside som links, der fører til tilbud på forskellige Amazon-websteder.

Amazon bruger på sin side cookies for at kunne spore oprindelsen af ordrer, der genereres via vores links. Ved hjælp af cookies kan Amazon bl.a. genkende, at du har klikket på partnerlinket på vores hjemmeside og dermed er kommet til Amazon. Vi har brug for disse oplysninger til at behandle betalinger mellem os og Amazon. Hvis disse oplysninger også indeholder personlige data, behandles disse data for at beskytte vores legitime økonomiske interesse i at modtage kommissionsbetalinger fra Amazon. Retsgrundlaget for dette er art. 6, stk. 1, lit. a GDPR, nemlig dit udtrykkelige samtykke.

Detaljer om brugen af data fra Amazon kan findes i Amazon.de’s privatlivspolitik på

http://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401

Du kan blokere cookies ved at ændre dine browserindstillinger.

Du kan også deaktivere de interessebaserede annoncer på Amazon via linket Http://www.amazon.de/gp/dra/info

10.4 Videresendelse til tredjepartswebsteder

Både under implementeringerne af tredjepartsannoncering nævnt under 10.1 og indlejring af partnerprogrammer under 10.3, ved at klikke på linket, som kun kan identificeres som tekst, billede eller knap, for så vidt indholdet er navngivet eller beskrevet i sammenhæng som en reklame, reklame eller link til et tredjepartswebsted, vil du blive omdirigeret i det samme eller separate vindue til et tredjepartswebsted, som vores reklame- eller affiliate-programpartner har givet os. Ved at klikke på dette indlejrede indhold og få adgang til tredjepartswebstedet gælder den respektive operatørs privatlivspolitik. Operatøren af Mora-webstedet er ikke ansvarlig for databeskyttelse eller indholdet på tredjepartswebsteder.

11. værktøjer og andet

11.1 Google reCAPTCHA

I særlige tilfælde og med en separat meddelelse om databeskyttelse bruger vi reCAPTCHA-funktionen fra Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland (“Google”) i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra f, i GDPR på grund af vores legitime interesse i at undgå misbrug og spam.

reCAPTCHA er en funktion, der skal sikre, at en indtastning er foretaget af en fysisk person.

Tjenesten sender din IP-adresse og alle andre data, som Google har brug for til reCAPTCHA-tjenesten, til Google.

Når du bruger Google reCAPTCHA, kan dine personlige data også blive overført til serverne hos Google LLC. i USA.

Dataoverførslen til USA er baseret på EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser. Detaljer kan findes her: https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/ og https://privacy.google.com/businesses/gdprcontrollerterms/sccs/. samt i Googles privatlivspolitik: https://www.google.com/policies/privacy/

11.2 Google Web Fonts

Vi bruger såkaldte webfonts leveret af Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland (“Google”) til standardiseret visning af skrifttyper.

Så snart du går ind på vores hjemmeside, indlæser din browser de nødvendige webfonts i din browsers cache.

Den indlæser disse webfonts fra vores server, som er vært for eller generelt forudindlæser de webfonts, vi bruger.

12. Den registreredes rettigheder

12.1 Den gældende databeskyttelseslovgivning giver dig omfattende rettigheder som registreret (ret til adgang og indgriben) over for den dataansvarlige med hensyn til behandlingen af dine personoplysninger, som vi informerer dig om nedenfor:

– Ret til information i henhold til art. 15 i GDPR:

Du kan anmode den dataansvarlige om en bekræftelse på, om personoplysninger vedrørende dig behandles af den dataansvarlige. Derudover har du ret til oplysninger om formålet, kategorierne af personoplysninger, modtagerne, den planlagte varighed af opbevaring og eksistensen af yderligere rettigheder såsom berigtigelse af dataene eller eksistensen af en ret til at appellere til en tilsynsmyndighed, oprindelsen af dine data, hvis de ikke blev indsamlet af os, eksistensen af automatiseret beslutningstagning, herunder profilering og, hvis det er relevant, meningsfulde oplysninger om den involverede logik. Du skal have meningsfulde oplysninger om den involverede logik og betydningen og de forventede konsekvenser af en sådan behandling for dig, samt din ret til at blive informeret om sikkerhedsforanstaltningerne i henhold til artikel 46 i GDPR vedrørende overførsel af dine data til tredjelande;

– Ret til berigtigelse i henhold til art. 16 i GDPR:

Du har ret til uden unødig forsinkelse at få berigtiget unøjagtige data om dig og/eller få suppleret dine ufuldstændige data, som vi har gemt; berigtigelsen eller suppleringen skal ske uden unødig forsinkelse.

– Ret til begrænsning af behandling i henhold til art. 18 GDPR:

Du har ret til at anmode om begrænsning af behandlingen af dine personlige data, så længe nøjagtigheden af dine data, som du bestrider, verificeres, hvis du afviser sletning af dine data på grund af uautoriseret databehandling og i stedet anmoder om begrænsning af behandlingen af dine data, hvis du har brug for dine data til at hævde, udøve eller forsvare juridiske krav, efter at vi ikke længere har brug for disse data, efter at formålet er opnået, eller hvis du har gjort indsigelse af grunde, der vedrører din særlige situation, så længe det endnu ikke er klart, om vores legitime grunde har forrang;

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er blevet begrænset, må disse oplysninger – bortset fra opbevaring – kun behandles med dit samtykke eller med henblik på, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en anden fysisk eller juridisk persons rettigheder eller af hensyn til vigtige samfundsinteresser i Unionen eller i en medlemsstat. Hvis begrænsningen af behandlingen er blevet begrænset, vil du blive informeret af den dataansvarlige, før begrænsningen ophæves.

– Ret til sletning i henhold til art. 17 i GDPR:

Du har ret til at få slettet dine personoplysninger uden unødig forsinkelse, hvis kravene i artikel 17, stk. 1, i GDPR er opfyldt. Denne ret til sletning eksisterer dog ikke i særdeleshed – ikke endeligt – hvis behandlingen er nødvendig for at udøve retten til ytrings- og informationsfrihed, for at overholde en retlig forpligtelse, af hensyn til samfundets interesse eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

– Ret til information i overensstemmelse med artikel 19 i GDPR:

Hvis du har udøvet din ret til berigtigelse, sletning eller begrænsning af behandlingen, er den dataansvarlige forpligtet til at underrette alle modtagere, som dine personoplysninger er blevet videregivet til, om denne berigtigelse eller sletning af oplysningerne eller begrænsning af behandlingen, medmindre dette er umuligt eller indebærer en uforholdsmæssig stor indsats. Du har også ret til at blive informeret om disse modtagere.

– Ret til dataportabilitet i overensstemmelse med artikel 20 i GDPR:

Du har ret til at modtage de personoplysninger, du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format eller til at anmode om, at de overføres til en anden dataansvarlig, hvis det er teknisk muligt;

– Ret til annullering i henhold til artikel 7, stk. 3, i GDPR:

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger, som udføres på grundlag af art. 6, stk. 1, litra e) eller f) i GDPR; dette gælder også for profilering baseret på disse bestemmelser.

Du har også ret til at tilbagekalde din samtykkeerklæring i henhold til databeskyttelsesloven til enhver tid med virkning for fremtiden. Tilbagekaldelsen af samtykket påvirker ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykket før tilbagekaldelsen.

– Ret til at indgive en klage i henhold til art. 77 GDPR:

Uden at det berører andre administrative eller retslige midler, har du ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed, især i den medlemsstat, hvor du har dit sædvanlige opholdssted, dit arbejdssted eller stedet for den påståede overtrædelse, hvis du mener, at behandlingen af personoplysninger vedrørende dig overtræder GDPR.

12.2 Ret til indsigelse

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine data med virkning for fremtiden, hvis vi behandler dine data på grundlag af vores overordnede legitime interesse efter afvejning af dine interesser.

Hvis du gør brug af denne ret til indsigelse, vil vi stoppe behandlingen af dine data, medmindre der er påviseligt tvingende legitime grunde til ophør, eller hvis yderligere behandling tjener udøvelse eller forsvar af juridiske krav.

13. Varighed af opbevaring af personoplysninger

Varigheden af opbevaringen af persondata afhænger af de lovbestemte opbevaringsperioder. Når disse perioder er udløbet, sletter vi rutinemæssigt dataene, hvis de ikke længere er nødvendige for opfyldelsen eller indledningen af kontrakten, og/eller hvis vi ikke længere har en legitim interesse i at fortsætte med at gemme dem.